26.04.2024
Общината рече:

Милиард причини за чист въздух в София

🤔Едно интересно твърдение на Столична община, с което се опитва да докаже пред съда, че в периода 2014-2016г не е бездействала по проблема с мръсния въздух, както ние твърдим. Смятате ли, че има ефект от тази колосална сума и дишаме ли по-чист въздух след тези „инвестиции“ от страна на общината насочени именно за подобряването му?

⚖️Относно хода на делото ни – в процес сме на размяна на становища между нас и общината, на базата на които съдът ще изготви проектодоклад и ще насрочи първото заседание по делото, година и половина след като подадохме исковете ни срещу Столична община. Огромни благодарности на всеки един от вас, който ни прати дарения – беше важно, за да покажем на съда, че имаме финансовата възможност и подкрепа, за да водим тази тежка съдебна процедура без аналог в столицата. Ще ви държим в течение с хода на събитията, като продължаваме акцията по събиране на дарения, вещи лица и експерти.

📜Повече информация за делото -> http://chistvazduh.spasisofia.org/kolektivniyat-ni-isk/

Димо Господинов

Адвокат в Софийска адвокатска колегия – от 2014-та година до сега. Процесуален представител по десетки дела, свързани с търговски, граждански и административни казуси. Води редица проекти за съответствие на компании с режима за защита на лични данни. Член на Международната асоциация на професионалистите по лични данни (IAPP). Създава концепцията и изготвя искове за замърсяването на въздуха в гр.София срещу Столична община. Участва лично в състава на представителите на колектива, който завежда исковете. В периода 2013-2015- та година е координатор на „Правни програми“ към фондация “МожеБГ” (MoveBG), като в качеството си на такъв участва в инициативи за законодателни промени в областта на правосъдната система, изборните правила, медийния плурализъм и други.