25.04.2024
Новини

Признание за каузата ни от БХК

⚖️Каузата ни получи подкрепата и на Българския хелзинкски комитет! След няколкогодишни усилия да повдигнем темата за мръсния въздух като основен проблем за столицата, виждаме, че гражданите стават все по-информирани по темата, а медиите обръщат безпрецедентно внимание към проблема. Резултатът е институции под стрес, взимащи крайно закъснели и недостатъчни мерки, но все пак опитващи се да намерят решения.

Признанието, което получихме тази седмица, показва правилната посока на действие, както на Спаси София, които постоянно насочват общественото внимание към наистина важните проблеми на столицата, за които доскоро не се говореше (некачествените ремонти, мръсния въздух, занемаряването на градския транспорт, ниските изисквания към подобренията в градската среда и др.), така и на За Земята – изключително активни с правните си становища в различни области, включително и за мръсния въздух, както и с участието си в редица работни групи, инициативи и срещи в парламента и общината. Двете организации, част от Групата за чист въздух, продължават активната си дейност изцяло в полза на обществото.

А междувременно работата ни по делото не спира, като с адвокатите в групата се подготвяме за първото заседание по същество след няколко седмици. Ще ви държим в течение, а вие продължавайте все така да ни помагате! Защото без вас делото ни трудно ще успее.

💵Дари на http://chistvazduh.spasisofia.org/dari/

📜Повече информация за делото -> http://chistvazduh.spasisofia.org/kolektivniyat-ni-isk/

Ивайло Попов

Магистър по право, работил като юрисконсулт в консултантски и търговски фирми, с опит в областта на търговското, вещното, административното, трудовото и облигационното право. От 2011 г. работи по темите храна и земеделие в екологично сдружение За Земята, а от 2012 г. е член на Управителния съвет на сдружението. Експерт по устойчиво селско стопанство, политики, свързани с ГМО, обща селскостопанска политика на ЕС и мерки за насърчаване на малки и средни земеделци.