19.03.2024
Делото

Първото ни заседание – отложено за 20 май 2019г.

Днес бе първото заседание по същество на делото ни. За съжаление ход не беше даден и то беше отложено за 20 май 2019г. Причината е в неявяване или неправилно подадени документи от някои от физическите лица, които по-късно се присъединиха към делото като съищци.

Тъй като подобни колективни искове, заведени от граждани срещу общината, са без прецедент за София, то и съдът няма вече установени норми и доказали се практики при разглеждането им. Затова и помолихме съдията да не се спира делото всеки път, когато някои от допълнително присъединилите се съищци не е изпълнил дадени указания или стъпки, тъй като от страна на организациите и адвокатите, които заведохме самото дело, сме изпълнили всичко.

Също така благодарим за проявения медиен интерес! Все пак делото е за благото на всички жители и гости на София!

Христо Илиев

Завършил Европеистика в СУ и Териториално развитие в Мадрид. Съосновател на Спаси София през 2015г. и отговарящ за инициативите за по-чист въздух в София, част от които е и делото заведено през май 2017г. срещу Столичната община в партньорство с Асоциация Диабет тип II, За земята и Център за независим живот.